2°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

21.09.2023 / 13:25 BiH - Oglasio se advokat

Mehmedagić demantuje davanje iskaznice OSA-e Zildžiću

Mehmedagić demantuje davanje iskaznice OSA-e Zildžiću
Foto: arhiv

Bivši direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BIH (OSA BIH) Osman Mehmedagić oglasio se danas, preko svog advokata, o iskaznici koju je prilikom ulaska u Srbiju imao federalni zastupnik Salko Zildžić.

Mehmedagićev advokat navodi da su to apsoluto netačne informacije, te da imaju karakter dezinformacija  plasiranih sa posebnim ciljem, a prema kojima je Mehmedagić izdao Zildžiću počasnu iskaznicu OSA-e, sa sadržinom čija je preslika objavljena u printanim i elektronskim medijima u BIH.

Demantuju i da je Osmanagić počasne iskaznice izdavao licima, a navodno i Zildžiću, sa ciljem stvaranja stranačke obavještajne službe.

- Sva neosnovanost tako iznesenih navoda, kao i potpuna zakonitost rada OSA, za vrijeme dok je istom rukovodio Mehmedagić, potvrđena je kroz parlamentarni nadzor rada Agencije, navodi se u reakciji i dodaje da je činjenica da su usvajani izvještaji o radu OSA-e.

Kada je u pitanju navodna iskaznica Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) koja je pronađena kod Zildžića, njegov advokat kaže da se ta iskaznica ne spominje u policijskom spisu.

- U predmetu o toj iskaznici nema nikakvih podataka, ona se u spisu ne spominje niti ga se tereti za nešto u vezi s tim. To nema nikakve veze s postupkom. On je meni rekao da je jedina validna iskaznica koju ima iskaznica zastupnika u Parlamentu Federacije BiH. Za ovu drugu iskaznicu (OSA-e, op. a.), kako sam ja shvatio, radi se o nekoj šali i to za mene nije uopće tema - zaključio je Ljubiša Radulović.


(Vijesti.ba) 

 

Izdvajamo