10°C
Mostar 13°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

21.09.2023 / 15:39 Politika - New York

Komšić sa saudijskim zvaničnicima: Turizam u fokusu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se u New Yorku sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije i  predsjednikom Upravnog odbora Saudijskog fonda za razvoj  Ahmedom Aqeelom Al-Khateebom.  

Tokom sastanka razgovarano je o unaprijeđenju odnosa između dvije države, sa posebnim osvrtom o unaprijeđenju saradnje između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije u oblasti turizma.

Zajednički je konstatovano da Bosna i Hercegovina ima ogroman turistički potencijal kojeg treba dodatno razvijati kroz postojeću i nove oblike saradnje.

Istaknuto je da Bosna i Hercegovina i Kraljevina Saudijska Arabija imaju prijateljske odnose, bez otvorenih pitanja, te naglašeno da se građani Kraljevine Saudijske Arabije ugodno osjećaju tokom boravka u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je razgovarano i o pristupanju Bosne i Hercegovine fondovima Kraljevine Saudijske Arabije.

Ministar Al-Khateeb  se zahvalio predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću na podršci koju je Bosna i Hercegovina dodijelila Kraljevini Saudijskoj Arabiji u prvom krugu glasanja za njenu kandidaturu vezanu za EXPO 2030.

(Vijesti.ba)

 

 

Izdvajamo