14°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 14°C

21.09.2023 / 16:48 BiH - Užice

Izdata naredba o sprovođenju istrage protiv Salka Zildžića

Izdata naredba o sprovođenju istrage protiv Salka Zildžića
Foto: FENA

Više javno tužilaštvo u Užicama donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Salka Zildžića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Iz Tužilaštva je navedeno da su službena lica graničnog prelaza Bajina Bašta, prilikom pregleda automobila u kojem je zatečen Zildžić, pronašla pištolj sa dva okvira i municijom.

Zildžiću je određen pritvor rješenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Užicama u trajanju 30 dana, a po prijedlogu Višeg javnog tužilaštva u Užicama.

On je saslušan u svojstvu osumnjičenog u Policijskoj stanici Bajina Bašta, gdje je iznio odbranu, navedeno je u odgovoru za Srnu iz Višeg javnog tužilaštva Užice.

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Salko Zildžić uhapšen je juče na graničnom prelazu između BiH i Srbije u Bajinoj Bašti.

Zildžić je bivši predsjednik Asocijacije mladih SDA, a sada obavlja funkciju predsjednika Glavnog odbora SDA Tuzla.

Prema pisanju beogradskih medija, on je uhapšen prilikom posjete bliskom prijatelju Damiru Mehiću Bibiju, koji je nedavno uhapšen na beogradskom aerodromu zbog falsifikovanja dokumenata, a iz BiH je pobjegao zbog izdržavanja zatvorske kazne od 17 i po godina.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo