13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

21.09.2023 / 19:30 Politika - Zagreb

Nenajavljeni sastanak: Plenković obavijestio gdje je premijerka BiH

Nenajavljeni sastanak: Plenković obavijestio gdje je premijerka BiH
Foto: Vijesti.ba

U Zagrebu je održan sastanak Plenkovića, Krišto i Čovića.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković objavio je večeras kako se danas u Zagrebu sastao sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto i liderom HDZ BiH Draganom Čovićem.

- Hrvatska snažno podupire BiH na europskom putu i zalaže se za što skorije otvaranje pristupnih pregovora s EU. Nastavljamo se zalagati za punu ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda i boljitak čitave BiH, objavio je Plenković nakon susreta.

Potom se oglasila i Krišto i navela da se razgovaralo o otvaranju pristupnih pregovora s EU do kraja 2023. godine.

- Plenković je kazao kako RH snažno podupire BIH na svom europskom putu, objavljeno je na X nalogu Vijeća ministara.

Iako se radi o susretu dva premijera, više detalja nije objavljeno, baš kao što sastanak nije najavljen.

Inače, danas je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrao principe Prijedloga zakona o vanjskim poslovima BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH na čijem je čelu Krišto.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojša Radmanović (SNSD) je danas kazao da je zakon o vanjskim poslovima u svakoj zemlji vrlo važan, „a u zemlji kao što je BiH je posebno važan“.

- Danas je trebalo ovdje da sjedi Predsjedništvo BiH ili bar neko od članova Predsjedništva. Nema nikoga. Nema predsjedavajuće ni jednog od zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH. To je nedopustivo za raspravu o ovako važnom zakonu - smatra Radmanović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo