21.09.2023 / 20:00 Fudbal - Kantonalni ministar

Magoda posjetio juniore Sarajeva uoči nastupa u UEFA Ligi prvaka

Magoda posjetio juniore Sarajeva uoči nastupa u UEFA Ligi prvaka
Foto: Press služba KS

Juniori FK Sarajevo, kao prvaci Bosne i Hercegovine u svojoj selekciji našli su se na listi klubova koji će zaigrati u UEFA omladinskoj Ligi prvaka, gdje će prvi put predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

Uoči odlaska na ovo najelitnije evropsko takmičenje, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda posjetio je mlade igrače u Trening centru Butmir. Ovom prilikom sportski direktor Senajid Ibričić i trener FK Sarajevo Dženan Uščuplić, uručili su ministru Magodi posebnu zahvalnicu za podršku koju je Ministarstvo kulture i sporta KS pružilo u razvoju kluba, kao i pred ovaj važan događaj.

- Najveća podrška Ministarstva kulture i sporta KS prema FK Sarajevo bila je ove godine. Stoga, veliko hvala resornom ministarstvu i ministru Kenanu Magodi, koji je prepoznao naše opredjeljenje ka stvaranju boljeg ambijenta i sadržaja za sve sportiste i navijače s ciljem ostvarenja što boljih rezultata - poručili su iz FK Sarajevo.

Magoda je poželio sreću juniorima na putu za Poljsku, gdje će 4. oktobra imati debitantski nastup u utakmici Lige prvaka protiv ukrajinskog Ruha iz Lviva.

- Znamo da je razvoj i unapređenje Akademije FK Sarajevo jedan od primarnih ciljeva kluba, a koji i Ministarstvo kulture i sporta KS snažno podržava. Napravili smo najveći iskorak do sada u vidu finansiranja FK Sarajevo i biti ćemo stalni učesnici u razvoju kluba. Prvi put u historiji Premijer omladinske lige BiH, vi ste osvojili duplu krunu, te ste zasluženo izborili nastup u Ligi prvaka, na čemu vam čestitam i želim mnogo sreće - kazao je Magoda, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo