14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

22.09.2023 / 08:52 Fudbal - Požurio

Slavni nizozemski trener na poluvremenu ponižavao Zrinjski, sad je predmet ismijavanja

Slavni nizozemski trener na poluvremenu ponižavao Zrinjski, sad je predmet ismijavanja

Nevjerovatna pobjeda Zrinjskog nad AZ Alkmaarom odjeknula je Evropom, ali i donijela brojne zanimljive anegdote s obzirom na kretanje rezultata Pod Bijelim brijegom.

AZ je na poluvremenu vodio sa 3:0 i izgledao kao da bez problema u nastavku može zabiti barem još tri gola, a onda je uslijedio čudesan povratak Zrinjskog i čak četiri gola za historijski preokret.

Jedan od onih koji su zažalili zbog svojih riječi nakon prvih 45 minuta je i slavni nizozemski trener Dick Advocaat, koji je kao stručni komentator jedne tamošnje televizije u emisiji na poluvremenu poručio: "Nevjerovatno je da ovakvim ekipama uopće dopuštaju igranje u evropskim kupovima".

Advocaat je ovim riječima ponizio Zrinjski i bh. klupski fudbal, ali se u nastavku utakmice uvjerio da klub iz Mostara definitivno nije zalutao u grupnu fazu Konferencijske lige.

Naravno, Advocaatova izjava odmah je postala viralna na društvenim mrežama, a onaj koji se rugao Zrinjskom sada je sam postao predmet poruge.

Advocaat je s PSV-om osvojio prvenstvo i kup, Rangerse je vodio do dvije škotske duple i jedne trostruke krune, a sa Zenitom je osvojio titulu i Kup UEFA. Bio je selektor Nizozemske, Rusije, Belgije, Srbije...

(Vijesti.ba)

Izdvajamo