23°C
Mostar 21°C
Tuzla 31°C
Banja Luka 30°C
Bihać 25°C

22.09.2023 / 11:43 Fudbal - Oštre reakcije

Nizozemci: AZ se obrukao na čudnom stadionu u zabačenom dijelu istočne Evrope

Nizozemci: AZ se obrukao na čudnom stadionu u zabačenom dijelu istočne Evrope

Šokantan poraz AZ Alkmaara od Zrinjskog u Mostaru (4:3) tema je gotovo svih nizozemskih sportskih medija, koji su ovoj rijetko viđenoj utakmici posvetili nekoliko kolumni.

Mediji su uglavnom bili vrlo oštri prema AZ-u, koji je na poluvremenu vodio sa 3:0, a pomalo i prema Mostaru i Bosni i Hercegovini, koju su nazvali "zabačenim dijelom istočne Evrope".

"AZ je ponovo bio u zabačenom dijelu istočne Evrope, na čudnom stadionu bez dodataka i sa malim svlačionicama. Igrači sada znaju da petljanje po marginama evropskog fudbala može kreirati nevjerovatne trenutke”, piše nizozemski AD.

De Telegraaf u velikom tekstu pod naslovom "AZ osramoćen odlazi iz Mostara" nazvala je Zrinjski 'klimavim'.

“Fudbaleri AZ Alkmaara moraju se sramiti nakon onog što su dopustili u Mostaru. Ekipa koju sa klupe prdvodi Pascal Jansen dopustila je klimavom Zrinjskom da se vrati u utakmicu nakon vodstva od 3:0 na poluvremenu, a nakon 90 minuta ostali su praznih ruku“, navodi se u tekstu pomenutog lista.

U tekstu se još navodi da je “šteta bilo izgubiti od ekipe koja je 45 minuta bila besmislena i nije mogla pratiti ritam utakmice”.

Stranica Voetbalprimeur također je bila oštra prema AZ-u, uz naslov: "Sramota AZ-a u Bosni izaziva nevjericu".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo