9°C
Mostar 14°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

22.09.2023 / 13:54 Regija - Crnogorski ministar

Adžić: Kopači tunela povezani s jednom osobom iz Višeg suda Crne Gore

Adžić: Kopači tunela povezani s jednom osobom iz Višeg suda Crne Gore
Foto: X

Ministar unutarnjih poslova Crne Gore Filip Adžić kazao je danas u Podgorici kako su većina osumnjičenih za kopanje tunela do depoa Višeg suda državljani Srbije koji su imali pomagače u Crnoj Gori te dodao kako postaji određena povezanost te kriminalne organizacije s jednom osobom iz Višeg suda.

Adžić je rekao da je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u tom kaznenom djelu sudjelovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.

"Postoji određena povezanost ove kriminalne organizacije s jednom osobom iz Višeg suda i s osobama u UIKS-u, a povezani su s jednom od najmoćnijih kriminalnih grupa u našoj državi", rekao je Adžić.

On je na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gdje se nalaze brzo biti uhićeni s obzirom na to da su, kako je kazao, nakon otkrivanja tunela napustili Crnu Goru.

„Osim šest osoba protiv kojih su podnesene kazane prijave, imamo još pet osoba koje su uključena u ovaj slučaj", rekao je Adžić, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Također kazao je kako neće tražiti ostavku predsjednika Višeg suda Borisa Savića jer nema informaciju da je Savić na bilo koji način povezan s ovim događajima.

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović kazao je kako je prokopavanje tunela do Višeg suda u Podgorici udar na institucije sustava i pravosuđe Crne Gore te je pozvao mjerodavne na rasvjetljavanje ovog slučaja.

Tunel koji je prokopan iz jedne obližnje zgrade do depoa Suda prema pisanju podgoričkih medija, dugačak je 30, odnosno 40 metara.

Na zgradi Višeg suda u Podgorici posljednjih mjeseci obavijaju se rekonstrukcijski radovi, a taj dio Podgorice je premrežen tunelima iz ranijeg razdoblja. U arhivu su se čuvali dokumenti iz istraga, materijali zaplijenjeni tijekom istraga, te značajna količina droge oduzete u policijskim akcijama.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo