°C
Mostar 0°C
Tuzla -2°C
Banja Luka -2°C
Bihać -1°C

22.09.2023 / 19:57 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Situacija sa Kosovom nije laka

Vučić: Situacija sa Kosovom nije laka
Foto: Tanjug
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da situacija u vezi sa Kosovom nije laka i da je zato vrlo zabrinut.

- Vrlo sam zabrinut, jer kad imate posla sa nekim ko je racionalan, ko je razuman, da ne izgovorim tu riječ ko je normalan, onda uvijek možete da postignete kompromis. Kad imate posla ko sve to nije, onda je teško da sagledavate budućnost na realan i objektivan način i da znate šta vam slijedi. Ovako ostaje strah, jer nikad ne znate šta će nekome sutra da padne na pamet ko nije sasvim racionalan - rekao je Vučić novinarima u New Yorku.

Odgovarajući na pitanje kako je protekao jučerašnji sastanak sa specijalnim izaslanikom za dijalog Miroslavom Lajčakom, Vučić je odgovorio:

- Protekao je. Razgovarali smo, i tako. Ne znam tačno ni šta bih vam odgovorio, ne mogu ja da kritikujem Lajčaka, ja bih time prebacivao krivicu na nekog drugog. Pošto znam da ni on nije u lakoj poziciji, jer najlakše je svima da okrive njega, da okrive Borrella ili nekog drugog, nisu ni oni krivi, nisu oni ti koji donose ključne odluke, one se donose u Berlinu, Parizu ili Washingtonu. To je potpuno jasno - rekao je Vučić.

Kaže da je razgovarao i sa drugim predstavnicima SAD, ali kao što je i juče rekao nije dobro da sve uvijek bude za javnost.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo