10°C
Mostar 13°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

23.09.2023 / 09:08 Fudbal - Nije je teško voljeti...

Barbarez se ponovo oglasio i poslao jasnu poruku reprezentaciji BiH

Barbarez se ponovo oglasio i poslao jasnu poruku reprezentaciji BiH
Foto: X
Reprezentacija Bosne i Hercegovine čeka novog selektora nakon što je Meho Kodro dobio otkaz nakon samo dvije utakmice (pobjeda 2:1 protiv Lihtenštajna, poraz 0:1 od Islanda).

Kodri je to bio drugi mandat na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, a zanimljivo je da je i prvi put, 2008. godine, izdržao samo dvije utakmice.

Spominjalo se da bi reprezentaciju trebao preuzeti Vahid Halilhodžić, ali glavni ljudi Nogometnog saveza BiH nisu reagovali prema dogovoru i nazvali ga kako je bilo dogovoreno pa je upitno što će se tu desiti. Također, kad BiH traži selektora, uvijek je neizostavno ime Sergeja Barbareza.

Legendarni kapetan BiH reprezentacije i danas je želja navijača, kao što je to već godinama. Savez je dosad redovno birao druge opcije, a sad se čini da je izbor pao na Savu Miloševića, nekadašnjeg direktora mlađih selekcija u Nogometnom savezu Srbije i bivšeg trenera Partizana i Olimpije.

Ipak, poruka Barbareza objavljena nešto prije ponoći odjeknula je u bh. javnosti i među navijačima Bosne i Hercegovine.

Mediji je prenose, a navijači se nadaju da je stiglo vrijeme. "Nije je teško voljeti...", napisao je Barbarez uz objavu fotografije na kojoj su on i njegov nasljednik Emir Spahić u dresu reprezentacije.


Barbarez je za Bosnu i Hercegovinu igrao od 1998. do 2006. godine. Skupio je 47 nastupa za reprezentaciju i zabio 17 golova.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo