2°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

23.09.2023 / 16:49 Ostali sportovi - Sarajevo

Osmanović podržao turnir u stonom tenisu i inkluziju osoba sa invaliditetom

Osmanović podržao turnir u stonom tenisu i inkluziju osoba sa invaliditetom
Foto: KS

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović danas je svečano otvorio 7. Open turnir u stonom tenisu.

Stonoteniski savez osoba sa invaliditetom Federacije BiH organizirao je turnir na kojem su učestvovali takmičari iz Bosne i Hercegovine, podijeljeni u pet klasifikacionih grupa.

- Zadovoljstvo je vidjeti kako se kroz organizaciju sportskih događaja radi na inkluziji i psihofizičkom zdravlju osoba sa invaliditetom. Drago mi je što smo bili u mogućnosti podržati ovaj projekat. Zajednički podstičemo ovakva okupljanja i radimo na tome da se omasove sportski događaji. Ovo će ministartvo i dalje pružati apsolutnu podršku ovakvim projektima. Poželio bih danas mnogo sportske sreće svima, i neka pobijedi najbolji - poručio je ministar Osmanović.

Takmičarima se također obratio i generalni sekretar i predsjednik Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom FBiH Kasim Cerić.

Razvoj ove sportske discipline u BiH, kako je rečeno, dobiva na intenzitetu te se uveliko spremaju takmičari koji bi mogli predstavljati BiH na budućim međunarodnim takmičenjima, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(VIjesti.ba)

Izdvajamo