20°C
Mostar 32°C
Tuzla 35°C
Banja Luka 34°C
Bihać 28°C

24.09.2023 / 07:20 BiH - BIHAMK

Povećana opasnost od odrona kamenja i klizavog kolovoza

Povećana opasnost od odrona kamenja i klizavog kolovoza
Foto: Ilustracija

Zbog kiše koja je od jučer intezivno padala u većem dijelu naše zemlje, a ponegdje i jutros pada (zapadna Bosna), upozoravamo na klizav kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona kamenja ili zemlje na kolovoz. 

Meteorolozi su i za danas najavili loše vremenske uslove, pa molimo vozače da budu maksimalno oprezni i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno se vežite sigurnosnim pojasom.

Nedjeljom je smanjen obim sanacionih radova na putevima u Bosni i Hercegovini ali se na tim lokalitetima saobraća sporije, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Zbog održavanja javne sportske manifestacije, na dijelu regionalne ceste R-460 Gračanica- Bukva (kroz Gračanicu) , danas od 17:50 do 18:50 sati etapno će se obustavljati saobraćaj u smjeru kretanja učesnika manifestacije. Molimo vozače koji će se kretati na ovoj relaciji da voze maksimalno oprezno i da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo