1°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

24.09.2023 / 09:17 BiH - Prije toga dvije sjednice

HDZ: Sutra sastanak sa SNSD-om i Trojkom u Mostaru

HDZ: Sutra sastanak sa SNSD-om i Trojkom u Mostaru
Foto: Arhiva

Iz HDZ-a BiH za sutra su najavili brojne aktivnosti.

Kako stoji u prvoj najavi, HDZ će održati petu proširenu sjednicu Predsjedništva sutra u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, s početkom u 10.00 sati. Proširenoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH prisustvovati će i predsjednici kantonalnih i regionalnih odbora i organizacije HDZ-a BiH za Distrikt Brčko.

Predsjedništvo HDZ-a BiH na sjednici će razmatrati funkcioniranje izvršne i zakonodavne vlasti na nivou kantona, Federacije BiH i BiH, te unutarstranačke aktivnosti u funkciji jačanja uloge HDZ-a BiH u političkom ambijentu BiH. 

Na istom mjestu u 12 sati zakazana je sjednica predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH na kojoj će se razmatrati, kako navode, problematika neprocesuiranja ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH te aktuelna politička situacija u BiH.

Potom će se u istim prostorijama održati koordinacijski sastanak koalicijskih partnera na niovu BiH, HDZ-a BiH, SNSD-a i stranaka Trojke (SDP-a BiH, Naša stranka i Narod i pravda. Taj sastanak počinje u 15.00 sati, a delegacije predvode Dragan Čović, Milorad Dodik i Nermin Nikšić.

Nakon sastanka planirane su izjave za medije u 16.30 sati. 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo