25.09.2023 / 11:53 Fudbal - Oštra poruka

Kodrinu objavu u kojoj je prozvao Savez podržali Pjanić, Ahmedhodžić, Begović...

Kodrinu objavu u kojoj je prozvao Savez podržali Pjanić, Ahmedhodžić, Begović...

Kenan Kodro je danas postao prvi fudbaler koji je javno istupio protiv Nogometnog saveza BiH i to odlukom da okonča reprezentativnu karijeru.

Nekoliko dana nakon što je smijenjen njegov otac Meho, Kenan Kodro je završio priču u reprezentaciji BiH uz oproštajnu poruku u kojoj je prozvao vodeće ljude bh. Saveza.

"Bilo je dobrih i ne tako dobrih momenata u igri ali uvijek sa srcem i velikom željom da pomognem. Oproštaji nikada nisu lagani ali u ovom momentu, dok čelni ljudi FS BiH uništavaju fudbal u BiH, odlučio sam da ne učestvujem u tome i da se oprostim od reprezentacije. Svima onima kojima je fudbalska reprezentacija BiH u srcu želim puno uspjeha u budućnosti", napisao je Kodro.

Zanimljivo je da je Kodrinu objavu podržalo nekoliko aktuelnih bh. reprezentativaca, ali i nekih istaknutih bivših članove naše A selekcije.

Među onim koji su 'lajkovali' objavu su Miralem Pjanić, Anel Ahmedhodžić, Asmir Begović, Edin Višća ali i zamjenik kapitena Ibrahim Šehić.

Tu su još i aktuelni reprezentativci Hrvoje Miličević, Dennis Hadžikadunić, Kenan Pirić, te povremeni reprezentativci Jasmin Mešanović, Haris Duljević i mnogi drugi.

Kenan Kodro (30) je za BiH debitovao u martu 2017. godine, a odigrao je 15 utakmica i postigao dva gola.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo