25.09.2023 / 15:49 BiH - Državna koalicija

Počeo sastanak u Mostaru, delegacija SNSD-a najbrojnija

U Mostaru je počeo sastsnak delegacija HDZ-a, SNSD-a i Trojke.

Najbrojniju delegaciju ima SNSD predvođen Miloradom Dodikom. Uz njega su I Željka Cvijanović, Staša Košarac, Nedeljko Čubrilović, Nenad Stevandić, Ana Trišić-Babić ..

Dragan Čović i Borjana Krišto predvode delegaciju HDZ-a, dok su ispred Trojke na sastanku Nermin Nikšić, Edin Forto i Denis Zvizdić.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović ranije se obratio medijima, uoči sastanka sa SNSD-om i Trojkom.

- Danas su svi zakoni koji postoje iz onog paketa 14 uvjeta, na dnevnom redu, među njima i Izborni zakon. Možda čak danas jedan dio Izbornog zakona bude usvojen, da ide u proceduru. A onaj dio koji se tiče provođenja presuda, o njemu ćemo danas razgovarati i napraviti dinamiku. Naš plan je da sve ide preko Vijeća ministara, rekao je Čović.

Dodao je da će vjerovatno danas imati jednu pozitivnu atmosferu.

- Tome će pridonijeti i format. Ranije smo imali po 30-ak ljudi, danas je to u okviru predsjednika stranaka, sa potencijalno jednom osobom koja pomaže. Mi ciljamo da taj posao do kraja desetog mjeseca završimo, sve što je u tih 14 prioriteta, rekao je Čović.

On je uvjeren da će Izvještaj EU biti pozitivan za BIH.

- Ja sam uvjeren da nijedan zakon neće izaći iz oktobra, da ne bude raspravljen u Parlamentu. Svi će proći kroz Vijeće ministara, rekao je Čović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo