24°C
Mostar 26°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 26°C
Bihać 23°C

26.09.2023 / 10:24 SHOW - Emma Heming Willis

Supruga Brucea Willisa objavila nove detalje o njegovom zdravstvenom stanju

Supruga Brucea Willisa objavila nove detalje o njegovom zdravstvenom stanju
Foto: Vijesti.ba
Supruga Brucea Willisa, Emma Heming Willis, rekla je, govoreći o zdravstvenom stanju popularnog američkog glumca, da je "teško znati" je li on potpuno svjestan svojeg stanja - frontotemporalne demencije (FTD).

Njegova kći Rumer Willis objavila je na Instagramu početkom godine da je 68-godišnjem glumcu, poznatom po ulogama u filmovima “Umri muški” i “Šesto čulo”, dijagnosticirana ova bolest.

FTD je krovni izraz za grupu demencija koja uglavnom pogađa frontalne i temporalne režnjeve mozga, koji obuhvaćaju osobnost, ponašanje, jezik i govor, navodi udruženje Dementia UK.

Govoreći o stanju svojeg supruga za NBC-jev program Today u SAD-u, Emma je rekla: “Demencija je teška. Teška je za osobu kojoj je dijagnosticirana, teška je za porodicu, jednako tako za Brucea, ali i za mene i naše djevojke i kad kažu da je to porodična bolest, a to stvarno i jest”.

Razgovarajući o tome kako je bilo pomiriti se s njegovom dijagnozom, rekla je: “Mislim da je bio blagoslov i prokletstvo konačno shvatiti što se događa, tako da mogu prihvatiti ono što jest”.

“To ne čini situaciju ništa manje bolnom, ali… to što znaš što se događa Bruceu ipak malo olakšava”, dodala je, prenosi Hina.

Upitana zna li njezin suprug što se događa i je li svjestan svojeg stanja, odgovorila je: “Teško je to znati”.

U martu 2022. Rumer Willis je na Instagramu objavila da je njezinu ocu dijagnosticirana afazija, poremećaj koji utječe na sposobnost govora.

Potom je 2023. preciznije objasnila da je dobio “specifičniju” dijagnozu FTD.

U objavi o afaziji iz 2022., Rumer je također otkrila da njezin otac “napušta karijeru koja mu je toliko značila”.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo