20°C
Mostar 32°C
Tuzla 35°C
Banja Luka 34°C
Bihać 28°C

26.09.2023 / 16:06 Obrazovanje - Formirana nova odgojna grupa

Dječije obdanište 'Zulejha Begeta' Konjic proširilo kapacitete

Dječije obdanište 'Zulejha Begeta' Konjic proširilo kapacitete
Foto: Grad Konjic

Dječije obdanište "Zulejha Begeta" Konjic uz podršku Grada Konjica u novu pedagošku godinu ušlo je obogaćeno novom odgojnom grupom, namijenjenom predškolskom uzrastu od 5 do 6 godina, koja je roditeljima omogućila da svoje predškolce adekvatno pripremi za školu.

- Grad Konjic nastoji biti podrška svima koji aktivno rade i trude se poboljšati uslove u ustanovama u korist onih koji su korisnici njihovih usluga. Uvidjevši opravdanost zahtjeva roditelja i menadžmenta dječijeg obdaništa, a shodno našim mogućnostima podržali smo otvaranje nove odgojne grupe kroz nabavku potrebne opreme, kako bismo omogućili da što veći broj djece bude uključen u predškolske aktivnosti - kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji je danas tim povodom posjetio Dječije obdanište “Zulejha Begeta” Konjic gdje se družio sa najmlađim sugrađanima.

Čestitao je direktorici i zaposlenicima na kvalitetnom radu, istakavši kako interes roditelja govori o njihovoj stručnosti, ali i stanju u kojem se nalazi grad Konjic i radno sposobno stanovništvo, saopćeno je iz konjičke Gradske uprave.

- Bilježimo veći broj zaposlenih, pa samim tim i veći broj roditelja koji imaju potrebu za korištenjem usluga obdaništa - naglasio je gradonačelnik.

Direktorica Dječijeg obdaništa "Zulejha Begeta” Konjic Lejla Čolaković kazala je kako ovo predstavlja značajan korak u razvoju tog vrtića, ali i u pružanju boljih usluga u toj lokalnoj zajednici.

- Zahvaljujući podršci Grada Konjica uspjeli smo stvoriti uslove za proširenje kapaciteta te time smanjiti liste čekanja, što je veoma značajno za porodice sa djecom. Nova grupa broji 22 djece i s ponosom možemo reći da trenutno imamo 97 dječaka i djevojčica u našoj odgojnoj ustanovi. Zahvaljujemo se gradonačelniku na posjeti ovim povodom i na ugodnom druženju sa našim mališanima, koji su imali priliku da razgovaraju, dobiju odgovore na pitanja koja ih interesuju i iskažu svoje želje - naglasila se Čolaković.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo