13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

26.09.2023 / 18:05 BiH - Skandalozno

RS proglasila Dan žalosti nakon smrti terorista na Kosovu

RS proglasila Dan žalosti nakon smrti terorista na Kosovu
Foto: FB

Vlada RS proglasila je 27. septembar Danom žalosti zbog, kako navode, 'tragičnih dešavanja na Kosovu'.

Odluku o proglašenju Dana žalosti Vlada RS je donijela na telefonskoj sjednici.

- Zastave na institucijama biće spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan biće prilagođene Danu žalosti, navode.

Podsjetimo, Vlada Republike Srbije proglasila je, na današnjoj vanrednoj sjednici, 27. septembar 2023. godine za Dan žalosti 'povodom tragičnih događaja na Kosovu'.

Premijer Albanije Edi Rama reagovao je na odluku Vlade Srbije da proglasi Dan žalosti u znak poštovanja prema poginulima u terorističkom napadu na Kosovu koji su izvršili lokalni Srbi, istaknuvši da je to najgore što su mogli uraditi.

Službeno proglašena žalost u Beogradu za oružanom grupom koju su uništile sigurnosne snage Kosova, nakon što je ubijen policajac iz te grupe, najgori je signal koji Srbija može dati regiji i međunarodnoj zajednici - poručio je.

Ističe da treba otvoriti ozbiljnu istragu o članovima te kriminalne grupe, njihovim vezama s trgovcima oružjem i drugim pojedincima ili subjektima u Srbiji.

- Sa ovim crnim proklamacija koje nemaju veze s 21. stoljećem, raspiruje se oružani sukob kakvog nije bilo od 1999. - naveo je Rama.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo