23°C
Mostar 25°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 25°C
Bihać 22°C

27.09.2023 / 08:44 Crna hronika - MUP TK

Tuzla: U teškoj nesreći osam povrijeđenih, među njima dvoje djece

U Univerzitetsko klinički centar u Tuzlu noćas se javilo pet pacijenata nakon velike saobraćajne nezgode u Par Selo kod Tuzle, a jedna osoba je zadržana na opservaciji, potvrđeno je iz UKC-a Tuzla.

Pet osoba je noćas obrađeno na prijemu Klinike za ortopediju i traumatologiju i prijemu Klinike za hirurgiju.

"Samo jedna osoba je zadržana na opservaciji Klinike za plastičnu i maksiofacijalnu hirurgiju. Ostali su otpušteni na kućnu njegu"- pojasnila je Ersija Aščerić Mujedinocić, portparolka UKC-a Tuzla.

Kako su pojasnili iz MUP-a TK, nesreća se dogodila sinoć oko 22:30 sati na regionalnom putu R-470, u naselju Orašje, Mjesna zajednica Par Selo kod Tuzle. U nesreći su učestvovali 19-godišnji vozač E.B. iz Tuzle koji je upravljao automobilom „Golf V“, 41-godišnja vozačica S.K. iz Tuzle koja je upravljala vozilom "Golf VI" te 44-godišnji vozač N.K. iz Tuzle koji je upravljao vozilom "VW Touran".Na lice mjesta izašli su policijski službenici Policijske uprave Tuzla, pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla i ekipe službe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla.

"U ovoj saobraćajnoj nezgodi 8-godišnja saputnica iz pmv. "Golf VI" je zadobila teške tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla gdje je zadržana na daljem liječenju, saputnik iz pmv. "Golf V" I.B., rođen 2004. godine iz Tuzle je takođe zadobio teške tjelesne povrede, dok su S.K., E.B., 13-godišnja saputnica iz pmv. "Golf VI", saputnik iz pmv. "Golf V" H.B., rođen 2004. godine zadobili lake tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla"- pojasnili su iz MUP-a TK.

Za vrijeme vršenja uviđaja, došlo je do potpune obustave saobraćaja na navedenoj dionici, te su se vozila preusmjeravala na alternativne puteve. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. Potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PS Zapad i OKP PU Tuzla.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo