20°C
Mostar 32°C
Tuzla 35°C
Banja Luka 34°C
Bihać 28°C

28.09.2023 / 10:17 Crna hronika - Akcija "Hors"

Kod muškarca pronađen heroin i digitalna vaga za precizno mjerenje

Kod muškarca pronađen heroin i digitalna vaga za precizno mjerenje
Foto: Nezavisne

Prilikom pretresa prostorija koje koristi M.S. iz Zvornika u okviru operativne akcije "Hors" pronađen je heroin, digitalna vaga za precizno mjerenje i mobilni telefoni.

Njega su uhapsili pripadnici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Zvornik i policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Terete ga za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga iz člana 207. Krivičnog zakonika Republike Srpske, u sticaju.

"Po naredbi Osnovnog suda Zvornik, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, policijski službenici su izvršili pretres lica M.S., i prostorija koje isto koristi. Tom prilikom kod lica je pronađeno 5,5 g smeđe praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, digitalna vaga za precizno mjerenje i mobilni telefoni. Nakon završene kriminalističke obrade M.S. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti sproveden postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini", navode iz PU Zvornik.

Akcija kodnog naziva "Hors" usmjerena je na sprečavanje i suzbijanje trgovine opojnim drogama. Tokom trajanja ove akcije, na području grada Zvornika, oduzeto je oko 40 g opojne droge heroin, dvije digitalne vage, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo