0°C
Mostar 4°C
Tuzla 0°C
Banja Luka 0°C
Bihać -1°C

28.09.2023 / 10:20 Crna hronika - Zabranjen prilaz supruzi

Buntić se javio u policijsku stanicu u Ljubuškom

Buntić se javio u policijsku stanicu u Ljubuškom
Foto: PIXSELL

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić danas se javio u policijsku stanicu u Ljubuškom.

Općinski sud u Ljubuškom odredio je Buntiću da se mora svakodnevno javljati u policiju i da ne smije svojoj supruzi prilaziti na manje od 100 metara.

Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu jučer je podnijelo žalbu Općinskom sudu u Ljubuškom zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, saopštili su vezano uz slučaj Denisa Buntića.

Tužilaštvo traži da Vanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, ukine pobijano rješenje i predmet za prethodni postupak vrati sucu na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor, prenosi Index.hr.

Buntić je bio uhapšen zbog premlaćivanja supruge Klare, a u porodičnoj kući policija je pronašla čitav arsenal oružja - automatske puške, zolje municiju.

Prijavila ga je supruga Klara, koja je medijima priložila audiozapis na kojem se čuje kako je Buntić tuče. Sud u Ljubuškom odlučio je tražiti izuzeće nakon što im je stigla žalba na osnovu kojeg bi opet trebali odlučivati o Buntićevom pritvaranju.

"S obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D.B. dugogodišnja zaposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Kantonalnom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu", naveli su iz suda.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo