25°C
Mostar 31°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 30°C
Bihać 25°C

28.09.2023 / 11:14 Muzika i Film - Sarajevo

V4 Film Festival zemalja Višegradske grupe u kinu Meeting Point

V4 Film Festival zemalja Višegradske grupe u kinu Meeting Point
Foto: FENA

V4 Film Festival koji organiziraju ambasade četiri evropske zemlje Višegradske grupe, Slovačke, Republike Češke, Poljske i Mađarske, bit će održan u kinu Meeting Point u Sarajevu od 6. do 9. oktobra, a ulaz na projekcije je besplatan.

V4 Film Festival u kinu Meeting Point u petak, 6. oktobra u 19 sati otvara češki film "Strogo kontrolisani vozovi" Jiříja Menzela, koji je osvojio Oscara za najbolji strani film 1968. godine.

U subotu, 7. oktobra na programu je mađarski film "Istočna rivijera", čiju režiju potpisuju Dániel Tiszeker i Lévai Balázs, a u nedjelju, 8. oktobra, na programu je film "Sluškinja" Mariane Čengel-Solčanská), rađen u koprodukciji Slovačke i Republike Češke, sveobuhvatna, poetična i izuzetno emotivna priča o ženskoj snazi i zabranjenoj ljubavi, koja će gledatelje iznenaditi svojom nekonvencionalnošću.

Program završava u ponedjeljak, 9. oktobra poljskim filmom "Filip" Michała Kwiecińskia, po istoimenom romanu Leopolda Tyrmanda, saopćili su organizatori.

Besplatne ulaznice za filmove V4 Film Festivala preuzimaju se u kinu Meeting Point, sat vremena prije početka projekcije, saopćili su organizatori.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo