2°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

28.09.2023 / 11:54 Politika - Saopćenje

NIP Centar: CIK-u i Tužilaštvu Kolegij Vijeća poslao dokumentaciju zbog sumnji u opstrukcije referenduma

NIP Centar: CIK-u i Tužilaštvu Kolegij Vijeća poslao dokumentaciju zbog sumnji u opstrukcije referenduma
Foto: NIP

Članovi Kolegija Općinskog vijeća Centar, a među kojima i vijećnici Naroda i pravde, na sjednici ovog radnog tijela su usvojili Zaključak kojim su pozvali pet nadležnih institucija da utvrde da li je bilo opstrukcija u dosadašnjem provođenju postupka opoziva načelnika Općina Centar, a za šta ih optužuje upravo načelnik u opozivu.

Komisija za provođenje opoziva dostavila prvi Izvještaj Centralnoj izbornoj komisiji o svom radu i aktivnostima na pripremama za izajašnjenje građana, te ga proslijedila Kolegiju Općinskog vijeća Centar.

S obzirom da je u Izvještaju naveden niz načelnikovih postupaka koji se mogu smatrati i opstrukcijama, Kolegij OV Centar jednoglasnom vijećničkom podrškom je usvojio zaključak da se ovaj izvještaj proslijedi i Tužilaštvu KS, Uredu za borbu protiv korupcije KS, te Upravnoj i Budžetskoj inspekciji Kantona Sarajevo od kojih je zatraženo da svi oni iz svojih nadležnosti ispitaju da li je bilo nepravilnosti, a ako jeste s čije strane.

Svi članovi Kolegija podržali navedeni zaključak, osim sekretarke Općine koja je bila protiv.

U iščekivanju odgovora nadležnih institucija, načelnik u opozivu svaki dan novim spinovima o navodnoj nesposobnosti Komisije bombarduje javnost.

I NiP Centar poziva načelnika da omogući građanima njihovo demokratsko pravo da se izjasne i iznesu svoj stav o njegovom radu, te traže da baš oni daju posljednju riječ o radu načelnika.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo