10°C
Mostar 13°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

28.09.2023 / 15:43 Crna hronika - MUP HNK

Povrijeđen policajac dok je u šumi hvatao lopova koji je ukrao automobil

Povrijeđen policajac dok je u šumi hvatao lopova koji je ukrao automobil
Foto: Arhiva

Sinoć u 19,50 sati, u PU Čapljina je prijavio M.R.(2004) da mu je u mjestu Hodovo, opština Stolac, s parkinga ispred benzinske pumpe „Ćatar benz“ ukradeno vozilo marke VW Passat.

Na vozilu se, na galeriji, nalazio pvc prozor. Na lice mjesta upućena je patrola policije, te je pregledom video nadzora utvrđeno da se navedeno vozilo udaljilo prema Mostaru. S navedenim upoznati službenici PS Buna, OC MUP-a HNK i dežurni OKP PU Čapljina.

Provjerom u LPR sistemu „Renata“ utvrđeno je da je vozilo, nešto prije prijave prošlo kroz Mostar, te se uputilo prema sjeveru. Patrola policije PS Jablanica uočila je vozilo, a vozač istog nije stao na znak patrole, nakon čega se patrola uputila za istim u pravcu Konjica.

Vozač ukradenog vozila je stao u mjestu Papratsko, te pobjegao u šumu ostavivši vozilo pored puta.

Pretragom terena od strane pripadnika PS/BS Konjic i PS Jablanica pronađen je i lišen slobode A.H. (1999) iz Jelaha koji je upravljao ukradenim vozilom. Isti je imao povrede zadobivene od kretanja kroz šipražje, a tom prilikom je i jedan od policajaca zadobio lakše povrede uslijed kretanja nepristupačnim terenom.

Od strane službenika Odjela krim. policije PU Konjic izvršen je uviđaj na licu mjesta, a vozilo je vraćeno vlasniku. A.H. je u 01,00 sati predat službenicima PU Čapljina, a o svemu je upoznat nadležni tužilac, saopćili su iz MUP-a HNK.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo