10°C
Mostar 13°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

28.09.2023 / 16:32 Politika - Zamjenik PSBiH

Zvizdić: O državnoj imovini može odlučivati samo Parlament Bosne i Hercegovine

Zvizdić: O državnoj imovini može odlučivati samo Parlament Bosne i Hercegovine
Foto: Arhiva

"O pitanju državne imovine može odlučivati samo Parlament Bosne i Hercegovine", izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić. 

U "Intervjuu" za BH radio 1 Zvizdić kaže da od ekspertskog tima kojeg je formirao OHR očekuje da izađe sa konkretnim rješenjima poštujući Ustav BiH. U slučaju drugačijeg rješenja i prijetnji predsjednika Republike Srpske secesijom, Zvizdić kaže da su takve prijetnje neozbiljne i da međunarodna zajednica sada ima drugačiji stav prema tome.

"Ove prijetnje koje čujemo od gospodina Milorada Dodika vezano za državnu imovinu i odcjepljenje su priče za malu djecu i to je jedan model kojim je on ranije uspijevao zaplašiti međunarodnu zajednicu, ali ta su vremena prošla u novim geopolitičkim odnosima. Najave posjeta Rusiji i Kini za njega neće donijeti ništa dobro", kazao je Zvizdić.

O inicijativi Dodika da se u Parlamentu BiH usvoji Sporazum o punom suverenitetu Bosne i Hercegovine, Zvizdić kaže: "To je potpuno besmislen i neprihvatljiv dokument koji izgleda kao lijepa fasada za javnost, a sami dokument nije predstavljen na posljednjem sastanku u Mostaru".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo