12°C
Mostar 18°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

28.09.2023 / 20:21 Politika - Prijem u Ambasadi

Dodik: Kina sve više postaje partner RS-a

Dodik: Kina sve više postaje partner RS-a
Foto: X
Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik prisustvovao je prijemu u Ambasadi Kine povodom 74 godine od osnivanja Narodne republike.

- Prisustvovao sam večeras svečanom prijemu koji je u Sarajevu upriličio kineski ambasador u BiH Đi Ping povodom 74 godine od osnivanja Narodne Republike Kine. Kina sve više postaje najvažniji finansijski i investicioni partner RS, dok RS uvažava kinesku državu, narod i sva dostignuća koja ostvaruju. Sve to postižu odricanjem mnogih ljudi kineskih naroda, koji su našli u sebi sinergiju da naprave jednu moćnu državu i naciju i to treba poštovati, naveo je Dodik u objavi na X-u.


- Potpuni antipod Zapadu, gdje svaka vrsta razgovora, pomoći, podrške ide s političkim uslovljavanjem. To sa kineske strane ne možete da vidite. Zato treba poštovati njene napore u globalnim odnosima da uspostavi jedan novi multipolarni svijet koji je usmjeren na saradnju između država i naroda bez ugrožavanja njihovog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Jedan predan odnos u podršci raznim projektima, poručio je Dodik.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo