13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

29.09.2023 / 15:26 Regija - Beograd

Orban: Mađarska je protiv sankcija, zalažemo se za dijalog

Orban: Mađarska je protiv sankcija, zalažemo se za dijalog
Foto: Agencije

Predsjednik Vlade Mađarske Viktor Orban izjavio je danas u Beogradu da je njegova zemlja u svakom sukobu na strani dijaloga i da nikada nije podržavala sankcije ni protiv jedne zemlje.

"Trilateralni je imao cilj, što se mene tiče, da možemo da predstavimo srpsko-mađarsku ekonomsku saradnju predstavniku iz Arapskih Emirata i da pokažemo kako je ovo izuzetna prilika zato što je ekonomska i politička saradnje dvije zemlje uspješna i eksplicitna. Jedna od naših zemalja je u EU a druga nije, ali to nam ne predstavlja prepreku, već mogućnost. Ako neko traži gdje da investira, teško da može da nađe bolju priliku od ovoga", poručio je Orban, presnoi Tanjug.

Dodao je da je na trilateralnom sastanku gostu iz Emirata predstavljena infrastruktura, trgovina i razne mogućnosti saradnje.

Orban se zahvalio Vučiću što je organizovao sastanak, jer do sada, kako je rekao, Mađarska nije imala priliku da učestvuje na sastanku poput ovog.

"Mislim da smo uspjeli da predstavimo zajedničku mađarsko-srpsku perspektivu na uspješan način trećoj zemlji i nekim drugim investitorima iz svijeta. Popodne ćemo imati bilateralni sastanak o migracijama, pitanjima u vezi sa Briselom, proširenju EU i određenim rokovima", rekao je mađarski premijer.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo