0°C
Mostar 3°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 0°C

29.09.2023 / 16:23 Crna hronika - Stambeni objekat

Akcija SIPE u Sarajevu, oduzeti puška i vojna oprema

Akcija SIPE u Sarajevu, oduzeti puška i vojna oprema
Foto: Arhiva

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su, jučer, postupajući po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, pretresli jedan stambeni objekat na području Sarajeva, saopćeno je danas iz SIPA-e.

- Pretres je izvršen zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata“, „Krijumčarenje ljudi“ i „Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom“, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine- navodi se u saopćenju.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti puška sa optičkim nišanom, vojna oprema, gumeni čamac, pasoši kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Na licu mjesta zatečena je jedna osoba, strani državljanin, koja je nezakonito boravila u Bosni i Hercegovini, nakon čega je predata u nadležnost Službi za poslove sa strancima.

- Navedene aktivnosti provedene su pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Službom za poslove sa strancima- navodi se u saopćenju.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo