17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C

29.09.2023 / 18:33 Regija - Video

Snimka iz Radoičićeve vile: On je Pablo Escobar regije

Snimka iz Radoičićeve vile: On je Pablo Escobar regije
Foto: X

Potpredsjednik Srpske liste, vodeće stranke kosovskih Srba, Milan Radoičić preuzeo je odgovornost za organiziranje paravojne grupe na sjeveru Kosova kada je u sukobu s kosovskom policijom (KP) u nedjelju ubijen policajac.

Radoičić je podnio ostavku na dužnosti u stranci.

Radoičića je kosovska policija na videosnimkama označila kao organizatora i vođu naoružane grupe koja je napala KP kod sela Banjska kada je ubijen policajac Afrim Bunaku, a u nastavku sukobu tokom dana poginula su i trojica napadača srpske nacionalnosti.

Njegovo pismeno priznanje da je organizovao grupunaoružanih Srba na sjeveru Kosova i obavio sve logističke pripreme novinarima je pročitao advokat Goran Petronijević, u javnosti poznat kao branilac Radovana Karadžića i Veselina Šljivančanina pred sudom u Den Haagu (ICTY) i po tome što mu ne jedno vrijeme bio zabranjen ulazak u BiH.

U svom priznanju Radoičić je negirao bilo kakvu umiješanost Srbije u napad, naglasivši kako nije obavještavao "nikoga iz vlasti Srbije i lokalnih političkih struktura na sjeveru Kosova", niti je od njih imao "bilo kakvu pomoć".

Kosovska policija od jutros obavlja pretres imovine Milana Radoičića.

Ministar kosovske policije Dželjalj Svećlja objavio je snimak unutrašnjosti Radoičićeve vile na obali jezera Gazivode i tom prilikom ga nazvao Pablom Escobarom regije.

"Čak i po slikama koje se mogu vidjeti, očigledno je da ovo nije nikakav 'borac za slobodu' već Pablo Escobar regije. Pod maskom branitelja građana on i njegovi suradnici postali su multimilijunaši na štetu zakona, države i drugih građana. Stoga je neophodno da se istraži mjesto zločina svih ovih godina na sjeveru zemlje uz svu imovinu terorističke grupe“, napisao je kosovski ministar.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo