14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

30.09.2023 / 10:34 Crna hronika - PU Novo Sarajevo

Uhapšen Luka Čokara, koji je u Kaknju uz prijetnju nožem opljačkao župnika

Uhapšen Luka Čokara, koji je u Kaknju uz prijetnju nožem opljačkao župnika
Foto: MUP ZDK

Pripadnici PU Novo Sarajevo uhapsili su sinoć Luku Čokaru iz Kaknja, za kojim je bila raspisana potraga MUP-a ZDK, zbog razbojništva.

On je nakon lišenja slobode predat policijskih službenicima PS Zenica.

Podsjećamo on je uz prijetnju nožem župniku crkve “Svetog Petra i Pavla” otuđio određeni iznos novca i zlatni nakit-dukate.

Podsjećamo, 28.09.2023.godine, u saradnji sa službenicima Uprave policije MUP-a KS, službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ZDK su, postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Zenici, za pretres stambenih objekata i vozila koje koristi lice Čokara Luka, rođen 2001.godine, iz Kaknja, na području grada Sarajevo, pronašli dio predmeta koji najvjerovatnije potiču iz izvršenja krivičnog djela “tazbojništvo” nad župnikom crkve “Svetog Petra i Pavla” u Kaknju. Izvršenim pretresom pronađen je određeni iznos novca, kao i nakit i dukati te kutija sa napisom “Vlasništvo Župe Kakanj”. Obzirom da prilikom pretresa stambenog objekta nije zatečen osumnjičeni Čokara Luka, za njim je raspisana operativna potraga u cilju njegovog lociranja te lišenja slobode – naveli su iz MUP-a ZDK.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo