8°C
Mostar 13°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

30.09.2023 / 20:25 Ostali sportovi - 23.izdanje

Na Ilidži održan Međunarodni judo turnir BiH and Nippon

Na Ilidži održan Međunarodni judo turnir BiH and Nippon
Foto: FENA

U Dvorani Arena Hills, na Ilidži, danas je održano 23. izdanje Međunarodnog judo turnira BiH and Nippon, a na takmičenju su učestvovale starosne kategorije od U9 do U18.

Tradicionalni turnir, koji se organizuje u saradnji sa Ambasadom Japana u Bosni i Hercegovini, privukao je i ove godine veliki broj mladih judoka svih uzrasnih kategorija, a da bi sve proteklo bez problema organizovano je čak šest borilišta.

Više stotina takmičara, koji predstavljaju vedru budućnost bosanskohercegovačkog džudo sporta, prije svečanog otvaranja 23. Međunarodnog judo turnira BiH and Nippon pozdravio je Branislav Crnogorac, predsjednik Judo saveza FBiH.

Profesor Crnogorac je, u ime organizatora, zahvalio Ambasadi Japana u Bosni i Hercegovini koja nesebično već godinama daje podršku organizaciji turnira, uz posebnu zahvalnost Masamiju Kinefuchiju, ambasadoru Japana u našoj zemlji.

- Judo je najtrofejniji olimpijski sport u Bosni i Hercegovini, to s ponosom trebamo govoriti. Posebno mi je drago da je turnir "BiH and Nippon " doživio 23. ediciju što je dokaz da imamo i u tom smislu konstantu, a u Ambasadi Japana u Bosni i Hercegovini smo uvijek imali sjajnog partnera i za to zahvaljujem ambasadoru Kinefuchiju - kazao je Crnogorac, uz poruku da judo kao sport njeguje brojne vrijednosti iz svakodnevnog života.

Nakon što je uputio pozdrave mladim judokama, njihovim trenerima kao i svima koji su bili djelom sjajne sportske priče, ambasador Japana Masami Kinefuchi svečano je otvorio 23. izdanje Međunarodnog judo turnira BiH and Nippon i dodijelio medalje najboljima.

- Prestižna nagrada "Sanshiro Sugata" pripala je Bakiru Šabiću, članu Judo kluba Bosna iz Sarajeva - saopćio jer organizator.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo