17°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

01.10.2023 / 23:26 Zanimljivosti - Hrvatski Supertalent

Video: Zlatno dugme Emini Bajtarević, zadivila žiri

Video: Zlatno dugme Emini Bajtarević, zadivila žiri
Foto: Vijesti.ba

Novi takmičari predstavili su svoje talente u drugoj audicijskoj emisiji hrvatskog Supertalenta.

Gledaoci su upoznali novih jedanaestero kandidata koji su u potrazi za ulaznicama u polufinale oduševili žiri, ali i one koji su u tome bili nešto manje uspješni.

Emina Bajtarević izvela je nastup kakav dosad u showu gledaoci nisu imali prilike vidjeti, a u njezine ruke je otišao drugo zlatno dugme koje su joj dodijelili voditelji Igor i Frano. Prije četiri godine na Supertalentu je pjevala, a sad je odlučila doći ponovo.

Oduševila je žiri koji se cijelo vrijeme pitao kako je moguće da je toliko usavršila svoj talent da je čak i pjevala bez pomicanja usta. S lutkom kojeg je nazvala Deda izvela je duet svevremenskog hita My Way Franka Sinatre.

"Usavršila si još jednu stvar i napravila još jedan ogroman zadatak i to ja zovem definicijom supertalenta", oduševljeno je poručio Fabijan.

"Ti si toliko dobra da ja ozbiljno ne znam ko će još doći na ovu audiciju da tebe pobijedi u ovoj sezoni", dodala je Maja.

Nakon četiri godine vratila se u Supertalent i osvojila zlatni gumb! Cijeli nastup pogledajte na --> bit.ly/EminaBajtarevićSupertalent2023

Posted by SUPERTALENT on Sunday, October 1, 2023

Jednako zadivljeni bili su i voditelji koji su svoje zlatno dugme odlučili dodijeliti upravo ovom nastupu.

"Čisto da se zna, naš zlatni gumb je prošle godine pobijedio", poručio je Frano."Emina je recimo svjetski putnik, voli muziku, voli životinje, voli se družiti, mislim da sam vrlo vesela osoba. Mnogo volim pisati, počela sam s nekim jednostavnim pričama inspiriranim bajkama, i voljela sam ulaziti u taj neki svijet fantazije. Morala sam se nekako kaniti svog djetinjstva. S 10 godina mi je dijagnosticirana trostruka, pa zatim dvostruka skolioza. Bilo je tu još raznih dijagnoza koje su bile pretpostavljene. Prva pogrešna dijagnoza kada je sve to krenulo, bilo je da imam tumor na kičmi. Nismo znali ustvari ni što da kažemo na to sve", ispričala je Emina koja od desete godine nosi plastični korzet koji joj je pomogao da se njezino stanje estetski poboljša, ali još uvijek ima jake bolove.

"Najvjerovatnije je da ću ja cijeli život nositi korzet i raditi vježbe ukoliko želim barem estetski izgledati kao da je sve ok. U suštini s tim korzetom sam naučila sve, on je stvarno dio mene, on je uvijek sa mnom u koferu kad putujem. Kao najveća podrška su mi svakako roditelji jer nije bilo druge nego da mi oni pomognu oko vježbi, oni su preuzeli na sebe taj sav stres. Moja majka, ona mi je najbolja prijateljica. Vjerujem da će me bolovi pratiti, a strah me da će biti veći s godinama. Zato se trudim sad u ovim godinama da budem što razbacanija, da što više putujem i hodam. Jako mi je drago da sam opet ovdje, prije četiri godine sam pjevala pjesmu ''Ako znaš bilo što'', jedva čekam opet vidjeti žiri i nadam se da će im se svidjeti što donosim nešto drugačije", poručila je prije izlaska na scenu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo