22°C
Mostar 28°C
Tuzla 29°C
Banja Luka 27°C
Bihać 22°C

02.10.2023 / 15:46 BiH - (Ne)Kultura saobraćaja

Tokom septembra u KS kažnjeno čak 230 vozača zbog nepropisnog parkiranja

Tokom septembra u KS kažnjeno čak 230 vozača zbog nepropisnog parkiranja
Foto: FreePik
Kultura parkiranja u Bosni i Hercegovini nije još na zavidnom nivou. Samo tokom septembra...

...policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kaznili su 230 vozača koji su vozila nepropisno parkirali na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom.

Osam vozila podstranjeno je "paukom".

Od početka ove godine, policijski službenici Uprave policije su izdali 1.997 prekršajnih naloga po osnovu nepropisnog parkiranja na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom, a 49 vozila je premješteno, prenosi BHRT.

Građane podsjećamo da je za bespravno parkiranje na mjestu rezervisanom za osobe s invaliditetom propisana novčana kazna u iznosu od 200,00 KM, u skladu Zakonom o dopunama Zakona o osnovama sigurnosti na putevima u Bosni i Hercegovini, počev od 08.7.2023.godine.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavlja aktivno provođenje pojačanog nadzora i kontrole znaka pristupačnosti, odnosno parkiranja na parkirališnim mjestima označenim za osobe s invaliditetom.

Sve učesnice i učesnike u saobraćaju pozivamo da poštuju saobraćajne propise i iskažu primjeren nivo svjesnosti za potrebe vozača s invaliditetom, poručili su iz MUP-a KS.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo