16°C
Mostar 18°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 27°C
Bihać 21°C

03.10.2023 / 10:09 Kultura - Od 10. do 17. oktobra

Predstava 'Hasanaginica' na ovogodišnjem Joakimfestu u Kragujevcu

Predstava 'Hasanaginica' na ovogodišnjem Joakimfestu u Kragujevcu
Foto: Ilustracija
Predstava "Hasanaginica", autora Ljubomira Simovića, u režiji Dušana Tuzlančića, a u koprodukciji Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) i Gradskog pozorišta "Semberija" iz Bijeljine će učestvovati na ovogodišnjem Joakimfestu u Kragujevcu.

Kako je saopćeno iz NP RS, festival će trajati od 10. do 17. oktobra, a predstava "Hasanaginica" će biti odigrana u utorak, 10. oktobra, u 20 časova na sceni Knjaževsko-srpskog teatra.

Reditelj Dušan Tuzlančić okupio je ekipu vrhunskih pozorišnih umjetnika - scenograf Marija Kalabić, kostimografi Marina Sremac i Jasmina Radujko, lektor Radovan Knežević i Vlatko Stefanovski kao autor muzike, prenose Nezavisne novine.

U glumačkom ansamblu predstave su Bojana Milanović (Hasanaginica), Milan Kovačević (Hasanaga), Sonja Damjanović (majka Pintorovića), Mihailo Maksimović (Beg Pintorović), Ljiljana Čekić (majka Hasanagina), Goran Jokić (efendija Jusuf, Hasanagin savjetnik), Nenad Blagojević (Musa), Dušan Ranković (Huso), Ognjen Kopuz (Suljo) i Ivan Petrović (Ahmed).

(Vijesti.ba)

Izdvajamo