7°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

31.10.2023 / 06:00 Regija - (Pre)računao se

U Srbiji ništa novo: Vučić crtao po tabli, pominjao i BiH

U Srbiji ništa novo: Vučić crtao po tabli, pominjao i BiH
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo se sinoć obratio tamošnjoj javnosti i ponovo iz studija Happy TV.

U emisiji je bio i Milomir Marić, više u ulozi moderatora obraćanja, nego voditelja/novinara. Nešto značajniju ulogu igrala je Vučićeva tabla, na kojoj je ponovo poredio učinak aktuelne i bivše vlasti. Iako, je on vlast već desetak godina.

"Jedini broj koji je veći kod njih je nezaposlenost", rekao je Vučić.

Ponovo je govorio i o BiH. Po običaju, ne navodeći imena i mjesta, ispričao je kako ga neko i negdje "pritišće" i prijeti Srbiji. Za ovo su u Srbiji njegovi kritičari već osmislili rubriku pod nazivom "Nije se desilo".

- Jedno od pitanja na koje nisam bio spreman je zašto sjedim sa Miloradom Dodikom, jer mi je bilo logično da srpski lideri sjede zajedno. Kažu da nije dobro da jedem hamburger sa njim, moj odgovor nije imao veze sa menijem i hranom, rekao je Vučić.

On je potom napravio i paralelu sa BiH.

- BiH je prije deset godina imala za 100 eura veće plate, a sada Srbija ima za 100 eura veće. Za kratko vrijeme je napravljen preokret. To nije zato što smo pametniji, već zato što smo imali mnogo direktnih stranih investicija, rekao je Vučić.

Ipak, Vučić predviđa činjenicu da je tokom agresije koju je na BiH izvodila i Srbija, naša zemlja skro do temelja uništena i ponovo obnavljana. Pa su s tog aspekta, i pod uslovom da su tačni, podaci koji iznosi i dalje poražavajući za zemlju kojom upravlja.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo