23°C
Mostar 21°C
Tuzla 29°C
Banja Luka 30°C
Bihać 24°C

06.11.2023 / 13:23 Muzika i Film - Video

Dječak Ajdin Osmanović iz Srebrenika osvaja glasom: Pogledajte izvedbu 'Emine'

Dječak Ajdin Osmanović iz Srebrenika osvaja glasom: Pogledajte izvedbu 'Emine'
Foto: Vijesti.ba

Ajdin Osmanović iz Srebrenika vanserijski je muzički talenat. Iako ima tek 12 godina, raskoš glasa ovog dječaka nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ajdin će u novembru održati dva solistička koncerta i to u Tuzli i Srebreniku.

Na Ajdinovom repertoaru su skoro svi žanrovi muzike. Od zabavne, makedonske do nezaobilazne sevdalinke, koja mu je i najdraža.

„Naša tradicionalna pjesma sevdalinka mi je najdraža i tu muziku pjevam najčešće. Cilj je i na ovaj način zaštititi sevdalinku, dozvoliti joj da traje kroz sve nas“, kazao je Ajdin.

Dvanaestogodišnji Ajdin Osmanović iz Srebrenika osvaja glasom: Uskoro solistički koncerti u Tuzli i Srebreniku

Posted by Vijesti.ba on Monday, November 6, 2023

Ajdinov nastavnik muzičkog Jasmin Brašnjić koji je i njegova muzička pratnja na nastupima, kaže da u dvodecenijskoj karijeri nastavnika nije sreo učenika sa ovakvim talentom i osjećajem za muziku.

„Ajdin kada se ovdje pojavio prvi puta, tada je bio šesti razred, ja sam znao da će to biti pjevač koji se rađa jednom u 1.000 godina. Njegov način pjevanja, širina pluća i sve to, to je nešto što je od Boga, a emociju koju on emituje je teško opisati riječima. On svojim glasom, pjevanjem, dotiče najdublje emocije u svakom ko ga sluša“, ističe Brašnjić za Vijesti.ba.

Ajdin je, zajedno sa nastavnikom Jasminom Brašnjićem, kroz video snimke skrenuo pažnju cijele regije, što je rezultiralo i nastupima u Makedoniji gdje su naišli na izvanredne reakcije publike.

„Nama je cilj da Ajdin sačuva zdrav razum i čisto srce, da razumije svijet u kojem se kreće. Mi idemo polako, ne žurimo jer Ajdin će biti definitivno regionalna zvijezda, a ja vjerujem i zvijezda na svjetskom nivou“ – dodaje Brašnjić.

Ajdin dolazi iz Srebrenika, grada koji je dao mnoge pjevače novijeg doba. Među njima su Armin Dedić, Mirza Selimović, Semir Jahić, Melika Moranjkić te mnogi drugi. Ajdin neke od njih i poznaje, ali kaže da karijeru gradi isključivo na svoj način i da sluša sve upute nastavnika Jasmina  Brašnjića.

„Radimo zajedno, svaki dan vježbamo određene pjesme. Želim proći sve stepenice jednu za drugom, nikako ih preskakati. Dosta je pjevača iz Srebrenika uspjelo napraviti karijere, ja sam na sve njih ponosan“, kaže Ajdin.

Ajdin i nastavnik Jasmin uskoro nastupaju i u Tuzli i Srebreniku. Publika koja dođe, imat će šta da čuje.

„Nastavnik već sprema repertoar, bit će tu sevdalinki, makedonskih pjesama, dio pjesama zabavnog žanra. Ja se nadam da će publika uživati u našem nastupu. Pozivam sve koji mogu da dođu na koncerte u Tuzli i Srebreniku“ – kaže Ajdin Osmanović.

Solistički koncerti Ajdina Osmanovića održat će se u BKC Tuzla 16.11 i u Srebreniku 23. novembra.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo