23°C
Mostar 21°C
Tuzla 29°C
Banja Luka 30°C
Bihać 24°C

17.11.2023 / 15:34 Crna hronika - Kantonalni sud Sarajevo

Potvrđena optužnica protiv Armina Berberovića koji je usmrtio dvije djevojke

Potvrđena optužnica protiv Armina Berberovića koji je usmrtio dvije djevojke
Foto: Arhiv

Kantonalni sud Sarajevo potvrdio je optužnicu protiv Armina Berberovića koji je automobilom usmrtio 25-godišnju Azru Spahić i 26-godišnju Almu Suljić.

Nakon što je 14. novembra Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo optužnicu protiv Armina Berberovića zbog krivičnog djela "Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa", u vezi sa krivičnim djelom "Ugrožavanje sigurnosti javnog prometa", Kantonalni sud u Sarajevu je istu potvrdio.

Kako se navodi u saopćenju suda, Berberoviću se stavlja na teret da je kao učesnik u prometu na putevima, ne pridržavajući se prometnih propisa, ugrozio javni saobraćaj dovodeći u opasnost živote ljudi, uslijed čega je prouzrokovana smrt dvije osobe, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.

Zajedno sa optužnicom, Tužilaštvo je podnijelo prijedlog za produženje pritvora Berberoviću, o čemu će Sud naknadno odlučiti.

Podsjećamo, 26. maja u večernjim satima na križanju ulica Dolina i Maršala Tita, Armin Berberović automobilom je udario tri osobe. Na licu mjesta je preminula doktorica Azra Spahić, a, nekoliko sedmica kasnije uslijed zadobivene povreda preminula je i Alma Suljić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo