6°C
Mostar 12°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 8°C

17.11.2023 / 18:02 Fudbal - Osvrt

Sistemsko uništavanje bh. fudbala: Dobro je, biće još gore

Sistemsko uništavanje bh. fudbala: Dobro je, biće još gore
Foto: Vijesti.ba
Ako ste pomislili da je dugogodišnje i sistemsko uništavanje kulta reprezentacije Bosne i Hercegovine 17. oktobra protiv Portugala u Zenici doseglo nivo koji se ne može ni nadmašiti, prevarili ste se.

Potvrdila je to sramotna noć u Luxemburgu. Naivno bi bilo krivicu svaliti samo na igrače, ovdje se radi o sistemskom uništavanju bh. fudbala. Na sedmičnom nivou kroz Premijer ligu BiH, razne gigoviće i tegeltije, na mjesečnom kroz zeljkoviće, duriće i druge.

Luksemburg je drug put u historiji, nakon 52 godine, na jednoj utakmici postigao 4 gola u kvalifikacijama i prvi put u historiji da su nekoga dobili tri razlike u kvalifikacijama. Uz to, ovo je Luksemburgu 37. ciklus kvalifikacija, a do sada su dva puta u istom ciklusu savladali samo jednog protivnika prije BiH.

Ako smo utakmicom protiv Portugala pristali dovesti se na nivo Luxemburga, sinoćnjom utakmicom smo pokazali da smo jedan ili dva nivoa ispod.

Na taj nivo su nas doveli poslušnici i rođaci Milorad Dodika, osvjedočenog neprijatelja svega što je bosanskohercegovačko. Njih su u Savez doveli lažni bh. patrioti oslikani u liku i djelu počasnog predsjednika Elvedina Begića.

Sistemsko uništavanje traje već toliko dugo da se navijači BiH više ni ne sjećaju da je naša reprezentacija nekada bila ozbiljna, takmičarska ekipa koja nikome nije davala pardona, ni na terenu ni na tribinama.

Zato nema ni bunta, a trebalo bi.

Nema ni protesta pred pretenciozno nazvano "krovnom kućom bh. fudbala", a trebalo bi.

Nema ni BH Fanaticosa, zakazali su, a ne bi trebali.

I za kraj.

Pogrešno bi bilo misliti da će dok je ovakav Savez i reprezentacija biti jednako loša.

Dobro je, biće gore.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo