9°C
Mostar 14°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

18.11.2023 / 10:42 Crna hronika - Akcija SIPA-e

Otkriven identitet uhapšenog na Aerodromu Sarajevu zbog terorizma

Otkriven identitet uhapšenog na Aerodromu Sarajevu zbog terorizma
Foto: Arhiv
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su zajedno sa policijskom službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo slobode lišili jedno lice, ...

... zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela "Organizovanje terorističke grupe", "Protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama" u vezi sa krivičnim djelom "Terorizam" propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Riječ je o Zeničaninu Adnanu Ćatiću, osumnjičenom da je bio član terorističke organizacije ISIL. Njegov povratak iz Sirije preko Turske su pratile obavještajne i sigurnosne agencije.

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonom predviđenom roku biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti su provedene u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, saopćila je SIPA.(Vijesti.ba)

Izdvajamo