17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C

18.11.2023 / 11:06 Zanimljivosti - Legendarni komentator

Baho otkrio kako je došao do Jordana: 'Bilo mi je drago što zna za Bosnu'

Baho otkrio kako je došao do Jordana: 'Bilo mi je drago što zna za Bosnu'
Foto: YouTube/Sabahudin Topalbećirević

Legendarni bh. komentator Sabahudin Baho Topalbećirević nedavno je režirao dokumentarni film o Toniju Kukoču, koji je premijerno prikazan 13. septembra u Sarajevu.

Radeći dokumentarac o čuvenom hrvatskom košarkašu, Topalbećirević je ostvario saradnju sa mnogim slavnim ličnostima iz svijeta košarke, a ubjedljivo najveće ime među njima je Michael Jordan.

Najbolji košarkaš svih vremena bio je Bahin gost u dokumentarnom filmu. Razgovor je snimljen na Floridi, a popularni Baho je gostujući u Podcastu "Opet Laka" otkrio neke detalje o saradnji sa Jordanom.

"Bilo mi je drago što Jordan zna za Bosnu. Realno, za ove naše zemlje unazad 10-15 godina, ljudi u svijetu nisu znali. Kada sam stupio u kontakt sa ljudima radeći na filmu, govorio sam da sam iz Bosne, ali naglašavao da snimanja radim po Evropi, da bi to dobilo na snazi", započeo je Topalbećirević, te nastavio:

"Toni Kukoč je poslao poruku Michaelu Jordanu, rekao mu da snimam film, objasnio mu sve... Dva mjeseca sam Toniju govorio da mu pošalje poruku. On mi je govorio kako je Jordan miran čovjek, kako ne priča za medije, na šta sam mu ja rekao da je njegovo samo da nas spoji, a da se za ostalo ne brine. Rekao sam i Toniju, zamisli da Jordan u dokumentarcu priča o tebi. To ostaje tvojoj djeci, unucima..."

"Toni me je kasnije obavijestio da je poslao poruku Michaelu i da mu je on odgovorio da bi razgovarao. Rekao mi je da se javim PR službi, tako smo stupili kontakt. Bili smo mu na imanju na kojem je bilo jako malo ljudi. Jordan mi je rekao da nema privatnog života i da se najljepše osjeća na svojim golf terenima i u Monte Carlu", ispričao je Baho.

Dio intervjua o kojem Topalbećirević govori o Jordanu možete vidjeti na 57. minuti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo