13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

19.11.2023 / 16:59 Regija - Leskovac

Dodik i Vučić bodrili "Orlove" protiv Bugarske

Dodik i Vučić bodrili "Orlove" protiv Bugarske
Foto: X
Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo nakon 24 godine iako je posljednji meč kvalifikacija odigrala 2:2 protiv Bugarske u Leskovcu.

Srbija je tako osvojila bod u Leskovcu i plasirala se na prvi Euro nakon 2000. godine koji se tada igrao u Belgiji i Nizozemskoj.

"Orlovima" su sa tribina podršku pružali Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta RS i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

- Čestitam našim "Orlovima", selektoru Draganu Stojkoviću i FS Srbije na plasmanu na Evropsko fudbalsko prvenstvo. Uspješnim nastupima u ovim kvalifikacijama izborili ste još jedno veliko takmičenje nakon Svjetskog prvenstva i obradovali naše ljude u Srbiji, Republici Srpskoj i svijetu, stoji u čestitci Milorada Dodika.


Inače, njih dvojica su prethodno bili na otvaranju fudbalskog stadiona u Zaječaru.

"Danas sam sa Vučićem u obilasku Srbije i divno je svjedočiti vremenu u kojem Srbija doživljava razvoj koji je omogućio predsjednik Vučić. Mi koji često dolazimo u Srbiju vidimo taj napredak na svakom koraku. Zato je važno da predsjednik Vučić sa svojim timom nastavi raditi i u narednom periodu za dobrobit Srbije i našeg naroda", napisao je Dodik na X-u.


U drugom meču grupe G Mađarska je u Budimpešti pobijedila Crno Goru 3:1 i time potvrdila već osiguranu vizu na Euro.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo