5°C
Mostar 8°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 6°C
Bihać 2°C

19.11.2023 / 19:55 Fudbal - O igri Srbije

Bogdanović: Mi smo provaljeni kao ekipa, ne znam što su pili na poluvremenu

Bogdanović: Mi smo provaljeni kao ekipa, ne znam što su pili na poluvremenu
Foto: Screenshot
Rade Bogdanović, bivši fudbalski reprezentativac Srbije, najpopularniji je televizijski sportski komentator u toj zemlji.

Bogdanovićeve kritičke opservacije začinjene zdravoseljačkim humorom u programu RTS-a su u pravilu viralne.

Tako je bilo i kada je kudio fudbalere tokom debakla na SP-u, zatim i kada je hvalio košarkaše koji su senzacionalno došli do finala SP-a te sada, tokom drame fudbalera u kvalifikacijama za EP.

Tako je i danas nakon plasmana na Euro.

"Rekao sam još na poluvremenu, ne znam što su popili u svlačionici da ovako izađu na teren. Ova reprezentacija je limitirana kvalitetom. Očekivanja su jako velika, ali puno je tu nedostatak u organizaciji, zato je uvijek neki stres oko rezultata. Nigdje nisam vidio da je nacija očekivala da ćemo "samljeti" Bugare, ali nismo baš ovo očekivali. Zapravo, nije ni čudo da je došlo do pada koncentracije i stresa sa sretnim završetkom", rekao je Bogdanović pa dodao:

"Mi na svakoj važnoj utakmici dobijemo gol koji liči jedan na drugi. Protiv Švicarske, pa Crne Gore, pa večeras. To se ne smije događati. Da ne bismo na Euru bili vreća za udaranje, moramo puno toga promijeniti. Govorili smo već da je ovaj sistem igre rizičan i provaljen. Mi smo provaljeni kao ekipa, Bugari su nas provalili."


(Vijesti.ba)

Izdvajamo