13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

19.11.2023 / 22:48 Fudbal - Peto mjesto

Pogledajte konačnu tabelu košmarnih kvalifikacija za EURO

Pogledajte konačnu tabelu košmarnih kvalifikacija za EURO

Večerašnjim utakmicama posljednjeg desetog kola završeno je takmičenje u Grupi J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

BiH je poražena od Slovačke sa 2:1 i to je našoj reprezentaciji bio čak sedmi poraz u deset utakmica. Zvuči pomalo nevjerovatno, ali Zmajevi su uspjeli samo pobijediti Lihtenštajn (2x) i Island, dok su sve ostale utakmice izgubili.

Naš tim kvalifikacije završava sa devet bodova i ovo je matematički najlošiji ciklus otkako BiH postoji kao nezavisna država.

U oči bode i gol razlika, koja kaže da je BiH postigla svega devet golova a primila okruglo 20. To znači da je naš tim u prosjeku zabijao manje od jednog, a primao tačno dva gola po utakmici.

Ubjedljivo najbolja ekipa grupe bio je Portugal sa maksimalnih 30 bodova i gol razlikom 36:2, dok je fantastične kvalifikacije odigrala i Slovačka koja je dva puta izgubila od Portugala, ali pored toga ostvarila sedam pobjeda uz jedan remi.

Najprijatnije iznenađenje grupe definitivno je Luksemburg koji je osvojio čak 17 bodova, najviše ikada. Pamtit će se i da su dva puta slavili protiv našeg tima.

Island završava na četvrtom mjestu sa deset bodova, dok je Lihtenštajn posljednji bez ijednog boda. Ova selekcija postigla je samo jedan gol i to protiv naše reprezentacije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo