17°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

19.11.2023 / 23:01 Fudbal - Selektor BiH

Milošević: Ovaj put je osjećaj malo drugačiji, pokazali smo da možemo

Milošević: Ovaj put je osjećaj malo drugačiji, pokazali smo da možemo
Foto: NFSBiH

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Savo Milošević dao je komentar nakon utakmice protiv Slovačke.

Naš tim je poražen sa 2:1, ali je pružio mnogo bolju partiju nego u nekim prethodnim utakmicama u kojim je također bilježio poraze.

"Žao mi je momaka, ali osjećaj je ovoga puta malo drugačiji. Nemam nijednu zamjerku za igrače, mislim da možemo biti zadovoljni s onim što su momci pružili. Nažalost, rezultat je takav kakav jeste, sudijske odluke su bile takve kakve jesu... Sve je nekako bilo protiv nas u ovim utakmicama", započeo je Milošević, te nastavio:

"Bukvalno, danas je svaki pojedinac dao maksimum da ispoštuje zacrtani taktički plan. Svi su se trudili, čak i s igračem manje smo uložili dodatne napore. U svim fazama igre smo djelovali bolje nego u prošloj utakmici. Mislim da smo u Bašiću dobili jednog dobrog igrača, što je vrlo bitno pred mart. Ima dosta pozitivnih stvari večeras, ne bih da hvalim pretjerano, ali pokušavam da budem realan".

"Teren može i mora biti jedino mjerilo, ali sada mi je situacija oko igrača mnogo jasnija. Osim Bašića, ima još nekih igrača koji su me prijatno iznenadili, ali o tom po tom. Mislim da poslije ove utakmice možemo biti sigurni da možemo igrati protiv ovakvih ekipa poput Slovačke", zaključio je Milošević.

Utakmicu je prokomentarisao i večerašnji kapiten Gojko Cimirot.

"Velika je čast predstavljati svoju državu. Dali smo maksimum i odgovorili na zadatke koje je selektor postavio pred nas. Borili smo se, ali crveni karton nas je poremetio. Ako budemo ovako igrali u martu, možemo se nadati nečemu u baražu".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo