13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

20.11.2023 / 11:00 Fudbal - Podigao prašinu

Mladi reprezentativac BiH čestitao Srbiji plasman na Euro pa se pravdao: Volim našu zemlju

Mladi reprezentativac BiH čestitao Srbiji plasman na Euro pa se pravdao: Volim našu zemlju
Foto: Screenshot
Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Mladen Cvjetinović podigao je prašinu objavom na društvenim mrežama u kojoj je čestitao selekciji Srbije plasman na Euro.

Srbija se jučerašnjim remijem sa Bugarskom 2:2 i matematički plasirala na Evropsko prvenstvo, prvo nakon duge 24 godine čekanja.

Na tom uspjehu im je čestitao mladi reprezentativac naše zemlje Mladen Cvjetinović, čime je izazvao veliku prašinu u javnosti. Fudbaler njemačkog Inglostadta kasnije je obrisao tu objavu i objasnio zbog čega je to učinio.

"Kako ste maloprije primjetili, postavio sam na Instagram čestitku povodom plasmana Srbije na Evropsko prvenstvo. Tim storyjem nisam mislio ništa loše. Pošto imam rodbine u Srbiji i cijeloj bivšoj Jugoslaviji i pošto moj dobar prijatelj Lazar Samardžić s kojim sa odrastao u Berlinu igra za Srbiju, htio sam da mu čestitam.

Kako sam primjetio, pojedini mediji su bili iziritirani zbog ove čestitke.

Zbog toga hoću da objavim kako dajem 100 posto od sebe za našu zemlju BiH i reprezentaciju i da je volim. Nisam htio nikog da uvrijedim ovim činom", rekao je Cvjetinović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo