-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 0°C
Banja Luka 0°C
Bihać 0°C

20.11.2023 / 11:08 Regija - Hrvatska

Zaposlenik ureda Zorana Milanovića osuđen jer je pijan skrivio saobraćajnu nesreću

Zaposlenik ureda Zorana Milanovića osuđen jer je pijan skrivio saobraćajnu nesreću
Foto: Ilustracija
Ovih je dana na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu osuđen zaposlenik Ureda predsjednika Hrvatske jer je u oktobru prošle godine pijan skrivio saobraćajnu nesreću.

Prema presudi, u organizmu je u trenutku nesreće imao najmanje 2.11 promila alkohola, a nije bio ni vezan sigurnosnim pojasom.

I. K. je jurio zagrebačkom Branimirovom ulicom, a dolaskom do križanja s Ulicom I. Štefanovečki izgubio je nadzor nad vozilom "te je u nekontrolisanom kretanju gumama naletio na rubni kamen s južne strane navedenog kolnika, nakon čega je sletio s pločnika na meki teren s južne strane pločnika, a potom je u zanošenju i rotiranju po navedenom mekom terenu stražnjim dijelom vozila naletio na stablo."

Oslobođen troškova postupka jer nema veliku platu

Auto je od siline udarca završio na krovu, jednim dijelom u ukrasnoj živici, a I. K. je u nesreći povrijeđen.

“Vozio sam manje od 60 kilometara na sat, ali bila je magla i pločnik klizav i ja sam samo u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom te kotačem udario u rizol i nakon toga u stablo. Od udarca sam izgubio svijest, a kasnije sam pozvao policiju i hitnu te sam prevezen u KB Dubrava.

Žao mi je što je do ovoga došlo, molim sud da uzme u obzir činjenicu da nemam prijevoznog sredstva do posla, a radim smjenski 12-24 sata te sam vrlo često na terenu. Zato molim da sud bude blag kod izricanja kazne i zabrane upravljanja”, rekao je pred sudom.

I. K. je proglašen krivim te mora platiti kaznu od 730 eura. Osim toga, dobio je i jednomjesečnu zabranu upravljanja motornim vozilima. Sutkinja ga je oslobodila troškova postupka jer je rekao da ima platu od 1020 eura, što je sutkinja ocijenila nedovoljnim, prenosi Index.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo