9°C
Mostar 15°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

20.11.2023 / 14:58 BiH - Dan Općine Neum

Premijer Nikšić: Radimo tako da želimo biti Vlada cijele FBiH

Premijer Nikšić: Radimo tako da želimo biti Vlada cijele FBiH
Foto: FENA

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić prisustvovao je danas obilježavanju Dana Općine Neum. Tim povodom premijer Nikšić obratio se prisutnim na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Neum.

Federalni premijer je u obraćanju, između ostalog, rekao kako se zalaže za politiku razgovora i kompromisa kao politiku kojom se ide naprijed. Istakao je i da put Bosne i Hercegevine u Evropsku uniju nema alternativu.

- Sve što smo radili, sve odluke donosimo jednoglasno. Radimo tako da želimo biti Vlada cijele Federacije - kazao je premijer Nikšić.

Također je poručio da će maksimalno biti na raspolaganje za sve projekte općine Neum.

Federalna vlada je Odlukom o raspodjeli sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2023. godinu, a u okviru tekućih i kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti - kantoni i općine, na posljednjoj sjednici za Općinu Neum izdvojila 125.000 na ime finansijske pomoći općinskom budžetu, te 440.000 KM za realizaciju projekta nabavke opreme za novu zgradu Općine Neum.

Obilježavanju Dana Općine Neum prisustvovali su i federalni dopremijer i ministar finansija Toni Kraljević, federalni ministar pravde Vedran Škobić i federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo