-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 0°C
Banja Luka 0°C
Bihać 0°C

20.11.2023 / 15:38 BiH - FMROI

Dizdar: Ministarstvo će poodržati infrastrukturne projekte i održivi povratak u Ravno

Dizdar: Ministarstvo će poodržati infrastrukturne projekte i održivi povratak u Ravno
Foto: FENA

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je danas Općinu Ravno, gdje je s načelnikom Andrijom Šimunovićem razgovarao o potencijalima razvoja povratničkih naselja kroz izgradnju infrastrukture, podršku povratničkoj zajednici, kao i druge vrste saradnje i podrške Ministarstva i Općine.

Ministar Dizdar je ovom prilikom naglasio da će Ministarstvo podržati projekte koji će doprinositi poboljšanju kvaliteta života svih stanovnika u Ravnom.

- Država Bosna i Hercegovine treba da brine o svom stanovništvu u svakom dijelu domovine. Potrebno je da ohrabrimo mlade porodice, osiguramo neophodne sadržaje i egzistenciju. Ravno ima ogromne potencijale za razvoj, naročito kada je u pitanju turizam. Tu smo da zajednički procijenimo koji su projekti najneophodniji i od kojih će direktnu korist imati ljudi. Sa načelnikom Šimunovićem smo razgovarali o projektima koje će Ministarstvo podržati do kraja tekuće godine, a koji se odnose na aktuelni javni poziv na kojeg su predstavnici povratnika aplicirali - kazao je ministar Dizdar.

Načelnik Šimunović je zahvalio ministru Dizdaru na podršci koju je Ministarstvo osiguralo za realizaciju projekata od značaja za stanovništvo u Ravnom.

Istaknuta je dobra saradnja Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Općine Ravno.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo