24°C
Mostar 26°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 26°C
Bihać 23°C

21.11.2023 / 13:48 Muzika i Film - Razgovor za Radio M

Aleksandra Radović o novoj pjesmi, nastupima, novom brendu, školi pjevanja...

Aleksandra Radović o novoj pjesmi, nastupima, novom brendu, školi pjevanja...
Foto: Vijesti.ba

Gošća u emisiji ‘Dan sa Nidalom’ Radija M bila je Aleksandra Radović.

Ova pop pjevačica je, na početku razgovora govorila o svojoj, nedavno objavljenoj, novoj pjesmi “Ne zaklinjem se na ljubav”, a koju je publika rado prihvatila.

“Tema naravno uvijek aktuelna – preispitivanje ljubavi, uspjesi, promašaji, propuštene prilke… To je vječita tema, muči i muskarce i žene”, kazala je Aleksandra.

Na pjesmi je, kako dodaje, radio njen stari tim saradnika na koji je uvijek ponosna, a otkrila nam je i gdje su se odlučili snimiti spot.

“Snimali smo u Istri, i za ‘Neodoljivo’ i za ovu novu. Tako da, bili smo u Istri, bilo je lijepo i dobra je ekipa – super ekipa starih sardnika i drago mi je da se ljudima pjesma dopada”, istakla je Radović.

Kako dalje naglašava, zajedno se trude uvijek publici dati nešto novo, s obzirom da, kako dodaje, od pop muzike ne mogu pobjeći – to im se dopada.

“Volim taj muzički pravac i mislim da jako lepo ide uz moju boju glasa”, ističe.

Također, Aleksandra je osnivačica škole pjevanja KreARTivni centar, koju je, kako nam je kazala, pokrenula 2006. godine te je tako postala prva u regionu ove vrste.

“Ima mnogo mladih ljudi, talentovanih, divno je u školi. Što sam starija, sve mi više prija ta pedagogija i drago mi je kad mogu da prenesem znanje, to me baš veseli. Imamo ljude iz Bosne i Hercegovine, vjerovali ili ne. Mnogo je lijepa atmosfera u skoli”, tvrdi ova pjevačica.

Pred kraj razgovora, otkrila je i gdje je publika može očekivati u narednom periodu.

“Sada smo, četvrtog decembra, u Podgorici, a 13. u Zagrebu. Radim uglavnom korporativne evente – decembar je rezervisan za to.”

Još je naglasila i kako će oko Nove godine biti javnih nastupa, ali i da će publika na vrijeme o tome biti obaviještena.

Na kraju nam je oktrila nekoliko detalja o brendu koji planira pokrenuti i koji će se, kako ističe, baviti stvarima koje pjevačica privatno voli.

“Ići će pod mojim imenom ‘Arak home’ i bavit će se stvarima koje privatno volim – najfiniji prozirni porculan ukrašen zlatom. Svaki komad je ručni rad. Vidim već po komentarima da e ljudi biti oduševljeni”, zaključila je Aleksandra Radović za kraj razgovora za Radio M.

Na ovaj korak se odlučila jer joj je, kako zaključuje, porculan išao uz vlastitu karijeru – kao nešto što je trajno i dobro. Također, sa svime što izlazi iz njene radionice publika se ima priliku upoznati na njenom sajtu aleksandraradovic.rs.

 


(Vijesti.ba)

Izdvajamo