°C
Mostar 12°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

23.11.2023 / 16:12 Crna hronika - Akcija

SIPA u Krajini uhapsila osam osoba: Pronađeni oružje, eksploziv i municija

SIPA u Krajini uhapsila osam osoba: Pronađeni oružje, eksploziv i municija
Foto: Sipa
Zbog neovlaštenog prometa oružjem, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu danas su na području Cazina i Bosanske Krupe uhapsili osam lica, te oduzeli pronađeno oružje, eksploziv, bombe i municiju.

Lica lišena slobode u toku dana biće sprovedena u prostorije Sipe radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, saopšteno je iz Sipe.

U okviru operativne akcije "Led" pripadnici Sipe realizovali su na području Cazina i Bosanske Krupe pretrese stambenih i drugih prostorije i pokretnih stvari na osam lokacija.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto sedam automatskih pušaka, dvije poluautomatske puške, tri vojne puške "M48" kalibra 7,9 mm, dva pištolja, dva kilograma eksploziva, dvije ručne bombe "M75", sporogoreći štapin, trotilski metak, 458 komada municije za puške, 155 komada municije za pištolj, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno navedeno krivično djelo.

Pretres je realizovan na osnovu naloga Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Unsko-sanskog kantona.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo